futball club 2017

Už aj šípy pod krídlami Sporty

30.06.2020

Napriek tomu, že COVID-19 poriadne zatriasol so športom, s mnohými športovými klubmi a stále tomu nie je koniec, Sporte sa podarilo v tejto situácii podať pomocnú ruku ďalšiemu športu v meste. Popri tradičných športoch (hádzanej a futbale) tento raz našiel svoje zázemie v športovej hale síce menej rozšírený šport - ale predsa olympijský. Pomaly a isto rozrastajúci šport nachádza priazeň teda aj v zemepisných šírkach mesta ruží. A teda tým novým prírastkom Sporty sú lukostrelci.
Začalo sa to najprv počas uplynulej zimy, keď našli domov a časť zázemia priamo v ŠH, kde poctivo začali aj trénovať. No rozbeh hneď na začiatku pribrzdil aj v tomto prípade koronavírus. Ľady sa však s uvoľňovaním obmedzení pre šport pohli a lukostrelecké nádeje spravili ďalší krok. Teraz sú už v plnom prúde. Poctivo napínajú tetivy, zameriavajú, cielia a strieľajú na pľaci za športovou halou (za jej šatňovou časťou), kde si postavili svoje terčovnice na 20, 30 a 50 metrov.
Za všetkým tým čo sa "zomlelo" medzi Sportou a lukostrelcami je Jozef Lelovič. Najprv oslovil klub a hneď na to si všetko zobral na starosť a teraz má už okrem svojho synátora pod drobnohľadom aj ďalšie deti. Najprv sa začalo trénovať priamo v športovej hale, tak aby sa nenarušil tréningový proces hádzanej a futbalu a hlavne s ohľadom na bezpečnosť. Postupne časom a po uvoľnení opatrní sa prešlo von. Takže lukostrelci zarezávajú od apríla na tráve vonku a čo je dobré, že aj tie stojace terčovnice za šatňovou časťou športovej haly začali pútať väčšiu pozornosť.


Prvé štarty, prvé úspechy
Nové - prvé lukostrelecké prírastky (Tomas Lelovič - zatiaľ ako strelec LK SNP, Lilien Štefaniková, Samuel Trnka a Alexandra Adamcová majú už za sebou prvé štarty na súťažiach, samozrejme aj v tomto prípade korona zanechala hlboké stopy, kedy sa úplne obmedzil tréningový proces a Sporťácke lukostrelecké nádeje museli trénovať len individuálne. No po uvoľnení opatrení už prišli na rad prvé štarty na súťažiach a lukostrelci už majú za sebou svoje prvé súťažné vystúpenia vo Viničnom, Petržalke a v Žiline.
Sporťácki lukostrelci sa pripravujú najbližšie na štart v prvom kole Slovenského pohára, ktorý bude 4. - 5. júla v Banskej Bystrici.
Za zmienku stojí aj to, že svojich prvých štartoch sa podaril už aj prvý historický úspech, kedy na vôbec prvom podujatí obsadili aj skvelé umiestnenia v kategórii olympijský luk vo Viničnom. Samuel Trnka štvrté miesto, Lilien Štefaniková štvrté miesto, Alexandra Adamová tretie miesto a Tomas Lelovič - síce ešte pod LK SNP (no práve od zimy trénujúci v Sporte) získal vynikajúce prvé miesto.
Na Petržalskej lige v prvom kole dosiahli naši lukostrelci tiež veľmi pekné výsledky. Lilien Štefániková 5. miesto, Alexandra Adamcová 7. miesto a Tomas Lelovič 8. miesto.
V Jánskej terčovej nastielali v svojich kategóriách tiež veľmi pekné výsledky. Samuel Trnka štvrté miesto, Alexandra Adamcová tretie miesto, Lilien Štefaniková prvé miesto a Tomas Lelovič opäť skvelé prvé miesto.

Z nadšenia túžba
Tak ako sa do toho na začiatku vložil Jozef Lelovič a urobil nateraz všetko podstatné, aby sa lukostrelci Sporty rozbehli, tak sa do športovania, do poctivého trénovania pustili aj prvé lukostrelecké deti. A kedže už na začiatku prišli aj prvé úspechy, ostáva veriť, že sa pridajú ďalšie deti a mládež a že z nadšenia to bude časom aj vášeň a nielen to. Bodaj by z toho bolo opäť dobré meno pre Hlohovec, práve aj vďaka tomuto "malému" športu.

Pod krídlami Sporty je teda ďalší šport. Lukostrelci, nech sa vám darí!

Posled. zápasy
U5-6

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
U5-6

Žiadny zápas

Tabuľka U5-6

1.Hlohovec00:00
Informácie

Nábor
4.9.2017 v Športovej hale

Rozpis zápasov / tréningov

Oslávenci